Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Yhdistelylainan kysyntä kasvaa – lakimuutos sai suomalaiset liikkeelle

Yhdistelylainan kysyntä kasvaa – lakimuutos sai suomalaiset liikkeelle

Yhdistelylainan kysyntä kasvaa – lakimuutos sai suomalaiset liikkeelle

Heinäkuun alussa voimaan tullut kulutusluottojen korkokatto sai suomalaiset innostumaan lainojen yhdistämisestä sekä kilpailuttamaan nykyisen lainan uudestaan. Edullinen yhdistelylaina tuo lisää pelivaraa omaan talouteen ja alentaa lainakustannuksia pysyvästi.

Uusien kulutusluottojen ja yhdistelylainojen korko on lakimuutoksen myötä rajoitettu korkeintaan 10 prosenttiin vuoden loppuun asti. Muutos on siis tilapäinen ja tämän hetken tiedon perusteella pankit saavat jälleen ensi vuoden alusta alkaen tarjota lainaa jopa 20 prosentin korolla. Kattokorko.fi – lainapalvelu aloitti edullisempien yhdistelylainojen tarjoamisen jo ennen lakimuutosta ja tulee tarjoamaan vain alla 10% korolla olevia lainoja myös tilapäisen korkokaton jälkeen.

Pankkien välinen kilpailu uusista asiakkaista on osaltaan vaikuttanut kulutusluottojen korkotasoon. Uudet vain kulutusluottoihin keskittyneet ja kustannustehokkaasti vain verkossa toimivat pankit ovat alkaneet kilpailla perinteisten suomalaisten pankkien kanssa lainojen koroissa. Edullisimmillaan yhdistelylainaa saa nyt alle 5 prosentin korolla, kun useiden suomalaisten pankkien korot ovat edelleen 7,9 prosentista 9,9 prosenttiin. Kilpailutilanteen muutos tarkoittaa, että yhä useammin edullisin kulutusluotto tai yhdistelylaina löytyykin jostain muualta kuin omasta pankista.

Myös luottokorttivelkojen ja osamaksusopimusten korvaaminen edullisemmalla yhdistelylainalla on yleistynyt kesän aikana. Uusi 10 prosentin maksimikorko koskee vain vakuudettomia kulutusluottoja, mutta luottokorttien ja kauppojen tarjoamien osamaksusopimusten korkoa ei heinäkuun lakimuutoksessa laskettu. Tämän johdosto moni kuluttaja saa merkittäviä säästöjä maksamalla pois korkeakorkoiset luottokorttivelat ja osamaksusopimukset uudella edullisemmalla yhdistelylainalla.

Olemme aikaisemmassa artikkelissa vertailleet lentoyhtiöiden tarjoamien luottokorttien kustannuksia . Kaikkien vertailussa mukana olleiden luottokorttien todellinen vuosikorko oli yli 20 prosenttia, joka on siis selvästi korkeampi kuin nyt markkinoilla tarjolla olevien uusien yhdistelylainojen korko.

Edullinen yhdistelylaina sopii myös kauppojen osamaksusopimusten korvaamiseen. Osamaksusopimuksia tarjotaan esimerkiksi monissa verkkokaupoissa, huonekalu- ja kodinkoneliikkeissä. Joihinkin sopimuksiin saattaa alkuun kuulua lyhyt ajanjakso, jonka aikana korkoa ei peritä lainkaan tai korko on alhaisempi. Korottoman maksuajan hyödyntäminen on ihan järkevää raha-asioiden hoitamista, kunhan muistaa, että kokeilujakson jälkeen osamaksusopimuksen korko saattaa nousta jopa 20 prosenttiin ja siten normaalioloissa osamaksusopimus on usein selvästi kalliimpi kuin uusi vastaavan suuruinen kulutusluotto.

Lainojen yhdistäminen on nykyisin vaivatonta ja nopeaa. Edullinen yhdistelylaina löytyy lainavertailun avulla. Täytä yhdistelylainahakemus ja saat lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Hakemus ei velvoita mitenkään, mutta voi tuoda merkittäviä säästöjä lainakustannuksiin.

Aiheet: Lainojen yhdistäminen