Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Yhdistelylainaa aikaisempaa edullisemmin

Yhdistelylainaa aikaisempaa edullisemmin

Yhdistelylainaa aikaisempaa edullisemmin

Viime vuonna alkanut lainojen tiukempi sääntely ja lisääntynyt kilpailu hyvistä asiakkaista on alentanut uusien yhdistelylainojen korkoa useita prosenttiyksiköitä vuoden aikana. Halpa yhdistelylaina on nyt aikaisempaa useamman lainahakijan saatavilla.

Vaikka kulunut vuosi on ollut monella tapaa haastava ja niin kuluttajien kuin yritysten taloudellinen tilanne on saattanut vaikeutua, on lainamarkkinoilta tullut myös positiivisia viestejä. Asuntolainojen kysyntä on jatkunut ennätyksellisen vilkkaana viime toukokuusta lähtien ja myös uusien lainojen korot ovat selvästi keskimääräistä edullisempia. Asuntolainojen ajantasaisiin marginaaleihin voit tutustua Etuan asuntolainavertailussa .

Myös kulutusluottojen ja yhdistelylainojen korot ovat laskeneet viimeisen vuoden aikana. Omien tilastojen mukaan lainaa saa nyt keskimäärin kolme prosenttiyksikköä edullisemmin kuin vuoden 2020 alussa. Muutos koskee kuitenkin vain uusia kulutusluottoja ja yhdistelylainoja eikä vanhojen lainojen korot muutu kesken laina-ajan. Jos laina on otettu ennen syyskuuta 2019, voi lainan korko olla jopa yli kaksinkertainen verrattuna tämän päivän korkotasoon.

Halpa yhdistelylaina helpottaa oman talouden hallintaa, kun rahaa jää lyhennysten ja pakollisten menojen jälkeen myös muuhun käyttöön. Samalla stressi vähenee, kun muistettavana on vain yksi eräpäivä kuukaudessa. Maksamalla vain yhtä lainaa useamman pienen lainan asemesta, vältyt maksamasta useita tilinhoito- ja laskutuspalkkioita, jotka voivat viedä satoja euroja vuodessa.

Miten halvan lainan saaminen sitten onnistuu helpoiten? Koska pankkien välinen kilpailutilanne saattaa muutttua nopeastikin, on vaikea suositella yhtä yksittäistä pankkia. Lisäksi tilannetta monimutkaistaa se, että suurin osa pankeista tarjoaa asiakaskohtaista korkoa. Pankki siis määrittelee hakemustietojen perusteella, millä korolla on valmis kyseiselle hakijalla lainaa myöntämään. Jokainen pankki tekee oman yksilöllisen arvion ja tämän johdosta eri pankkien tarjoukset saattavat poiketa merkittävästi toisistaan, vaikka kaikkien pankkien minimi- ja maksimikorko olisikin melko lähellä toisiaan. Parhaan lainan löytää siis vertailemalla mahdollisimman laajasti eri pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjouksia ja valitsemalla niistä itselleen sopivimman.

Lainapalvelumme avulla tavoitat yli 10 luotettavaa ja edullista luotonmyöntäjää, jotka tarjovat kulutusluottoja ja yhdistelylainoja alle 10 prosentin korolla. Edullisimmillaan lainaa saa alle viiden prosentin korolla. Siirry hakemaan yhdistelylainaa ja vertaile tarjouksia. Hakemuksen jättäminen ei sido mitenkään, mutta voi tuoda huomattavia säästöjä.

Aiheet: Lainojen yhdistäminen