Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto laskettiin 10 prosenttiin loppuvuoden ajaksi

Vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto laskettiin 10 prosenttiin loppuvuoden ajaksi

Vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto laskettiin 10 prosenttiin loppuvuoden ajaksi

Vakuudettomien kulutusluottojen korko saa olla enintään 10 prosenttia vuoden 2020 loppuun asti. Kattokorko.fi-palvelun kautta lainan korko säilyy alle 10 prosentin myös 1.1.2021 jälkeen.

Korkokatto lakimuutos 2020 ei koske kaikkia luottoja. Hyödykesidonnaiset luotot, kuten verkkokaupan ja kodinkoneliikkeiden osamaksusopimukset, jäävät rajoitusten ulkopuolelle. Lakimuutos ei myöskään koske luottokorttien korkoja.

Vakuudettomien kulutusluottojen lisäksi tilapäinen korkosääntely koskee joustoluottoja ja tililuottoja. Heinäkuun alusta lähtien tehtyjen uusien joustoluottojen nostojen korko on enintään 10 % vuoden 2020 loppuun asti.

Kulutusluottojen suoramarkkinointi kiellettiin myös vuoden 2020 loppuun asti. Kaikki kulutusluottojen markkinointi ei ole kielletty ja mainonta esimerkiksi lehdissä, netissä, radiossa ja televisiossa on edelleen sallittua.

Lainat kannattaa kilpailuttaa

Korkolakimuutoksen myötä kuluttajan kannattaa olla entistä tarkempi lainaa valitessaan. Koron määrä riippuu luottotyypistä ja siksi lainat kannattaa kilpailuttaa ennen lopullista maksutapapäätöstä.

Luottokorttivelassa ja osamaksussa saa jatkossakin olla jopa
20 %:n korko. Luottokortti voi siten olla selvästi kalliimpi tapa rahoittaa isompi ostos kuin enintään 10 prosentin vakuudeton kulutusluotto.

Lisäksi korkokatto ei koske ennen 1.7.20 tehtyjä lainasopimuksia. Siksi kuluttajan täytyy itse kilpailuttaa vanhat lainasopimukset uuden korkolain mukaisesti.

Uuden lain mukaan luotonmyöntäjät saavat edelleen tarjota lainoja, joiden korko ylittää 10 %. Mutta korko näissä lainoissa saa olla enintään 10 prosenttia tämän vuoden loppuun asti.

Kattokorko.fi-palvelun kautta haetun lainan korko ei muutu laina-aikana, vaan säilyy alle 10 prosentissa myös 1.1.2021 jälkeen.

Tämä voi tuoda merkittäviä säästöjä verrattuna muiden lainapalveluiden kautta tulleisiin lainatarjouksiin, joiden korko on alle 10 % vain tämän vuoden loppuun. Ero kokonaiskustannuksissa voi olla jopa satoja euroja vuodessa ensi vuoden alusta alkaen.

Jos olet nostamassa uutta lainaa tämän vuoden aikana, kannattaa valita sellainen lainatarjous, jonka korko säilyy samana koko laina-ajan. Näin vältyt ikävältä yllätykseltä ensi vuoden alussa, kun tilapäinen korkosääntely poistuu.

Tee maksuton hakemus ja kilpailuta itsellesi uusi edullisempi laina. Lainahakemuksen jättäminen käy muutamassa minuutissa eikä sido mitenkään.

Aiheet: Uncategorized