Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Käytetyn auton rahoitus – Hae lainaa käytettyä autoa varten

Käytetyn auton rahoitus – Hae lainaa käytettyä autoa varten

Käytetyn auton rahoitus – Hae lainaa käytettyä autoa varten

Tarvitsetko rahoitusta käytetyn auton ostoon? Lue lisää käytetyn auton rahoituksesta tästä.

Käytetyn auton rahoitukseen voi käyttää vakuudellista tai vakuudetonta autolainaa. Nämä eroavat toisistaan muun muassa käytettävien vakuuksien, koron ja lainan saannin nopeuden suhteen.

Rahoittaapa käytetyn auton vakuudellisena tai vakuudettomana, kannattaa auton myyntihinnan lisäksi vertailla eri autoluottojen kustannuksia. Halvin autorahoitus löytyy vain kilpailuttamalla ja vertailemalla autolainan kaikkia kuluja. 

Käytetyn auton rahoituksen eri vaihtoehdot

Käytetyn auton rahoitukseksi voi valita osamaksun, vakuudellisen tai vakuudettoman autolainan. Jos käytetyn auton ostaa autoliikkeestä, on osamaksukauppa mahdollinen. Tällöin osamaksussa ostettava auto on kaupan vakuutena, minkä lisäksi voidaan vaatia käsiraha. Osamaksun ehdot ja kuukausierä neuvotellaan kauppaa tehdessä ja auton saa omaksi, kun viimeinenkin erä osamaksusta on maksettu.

Vakuudellisessa autolainassa on lainan vakuutena pankin hyväksymä rahanarvoinen omaisuus. Tällaista reaaliomaisuutta ovat esimerkiksi asunto, kesämökki, kiinteistöt ja sijoitukset. Vakuuden vuoksi pankki voi myöntää lainaa pienemmällä riskillä, joka taas ilmenee edullisempana lainan korkona.

Toisaalta pankki ei hyväksy vakuudeksi mitä tahansa omaisuutta ja vakuuksien tarkistamisen vuoksi lainapäätöksen saaminen on hitaampaa kuin esimerkiksi vakuudettomassa autolainassa. Lisäksi vakuudellisessa autolainassa voi olla pankkikohtainen alaraja, jolloin halvimman hintaluokan auton rahoitus ei välttämättä tule kyseeseen.

Vakuudeton autolaina myönnetään lainanhakijan taloudellisen tilanteen perusteella eikä vakuuksia tarvita. Vakuudettoman autolainan korko ja muut ehdot määräytyvät lainayhtiön hakemuksesta tekemän kokonaisarvion ja kunkin rahoitusyhtiön luottopolitiikan mukaan.

Vakuudettoman autolainan etuna verrattuna osamaksuun tai vakuudelliseen autolainaan on, että käsirahaa ei tarvita eikä omaisuutta tarvitse pantata lainan vakuudeksi. Vakuudettoman lainan saa nopeasti tilille ja käytetyn auton saa omaksi heti kaupan teon jälkeen.

Lainaprosessin vaivattomuuden vuoksi vakuudeton autolaina sopii erityisen hyvin nopeisiin autokauppoihin esimerkiksi yksityishenkilöiden välillä.

Paras autolaina löytyy vertailemalla

Paras autolaina löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla lainan kokonaiskuluja. Halvin autorahoitus ei välttämättä löydy omasta pankista eikä autokaupan tarjoama rahoituskaan ole aina edullinen.

Kannattaa muistaa, että rahoitusyhtiöt antavat aina hakijakohtaisen lainatarjouksen ja oman yksilöllisen lainatarjouksen saa selville vain sitä pyytämällä. Autolainan korkoon kun vaikuttaa moni tekijä, muun muassa lainan määrä, laina-aika ja lainanhakijan taloudellinen tilanne. Jokaisella lainayhtiöllä on vielä oma luottopolitiikkansa ja tapa laskea lainan korko.

Lisäksi autolainaan liittyy muita kuluja koron ohella. Nämä maksut vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin ja paras autolaina löytyykin kysymällä lainaa useammasta paikasta ja vertailemalla lainan kaikkia kustannuksia vuosikoron avulla.

Kilpailuta vakuudeton autolaina helposti Kattokoron avulla

Kattokoron kautta kilpailutat vaivattomasti ja luotettavasti vakuudettoman autolainan tarvitsemallesi summalle alkaen 2000 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Kilpailuttamalla saat helposti katsauksen siitä, minkälaisilla koroilla ja ehdoilla sinulle autolainaa tarjotaan.

Autolainaa ilman vakuuksia voi kilpailuttaa kätevästi netistä muutamassa minuutissa. Lainapäätöksen saa välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen ja lainan saa tilille 1-2 arkipäivässä. Autolainaa on siis mahdollista saada nopeidenkin autokauppojen tekoon.

Lainan kilpailutus kauttamme on ilmaista eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan lainaa.

Kilpailuta käytetyn auton rahoitus helposti nyt tästä

Aiheet: KulutusluottoVenelaina