Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Uuden korkolain valmistelu viivästyi – Kattokorko laski lainojen korot jo nyt

Uuden korkolain valmistelu viivästyi – Kattokorko laski lainojen korot jo nyt

Uuden korkolain valmistelu viivästyi – Kattokorko laski lainojen korot jo nyt

Poikkeuksellinen kevät on saanut Suomen hallituksen valmistelemaan uusia rajoituksia kulutusluottojen korkoihin. Huhtikuussa hallitus valmisteli lakiesityksen, jonka tavoitteena oli rajoittaa kulutusluotoista perittäviä korkoja korkeintaan 10 prosenttiin. Alkuperäisen esityksen mukaan laki olisi tullut voimaan 1.5. 2020, mutta lakiesityksen käsittely on edelleen kesken eduskunnassa eikä uutta aikataulua ole kerrottu.

Kattokorko.fi haluaa edistää kohtuuhintaisten kulutusluottojen tarjontaa Suomessa ja avasi uuden lainapalvelunsa huhtikuun alussa. Kattokoron kautta saat lainatarjouksia, joiden korko aina alle 10 prosenttia.

Käyttämällä kattokorko.fi-palvelua saat siis valmisteilla olevan uuden korkokaton mukaisia lainatarjouksia jo tänään. Nyt onkin oiva hetki tehdä oman talouden kevätsiivous ja tarkistaa luottokortin saldo. Markkinoilla on useita erilaisia luottokortteja ja monien korttien todellinen vuosikorko velkasaldolle yli 15 prosenttia. Kalleimmillaan luottokortin korko voi olla yli 20 prosenttia, joka on siis yli kaksinkertainen verrattuna kattokorko.fi- palvelun kautta tarjottaviin lainoihin.

Myös huonekaluliikkeiden ja elektroniikkamyymälöiden tarjoamien osamaksusopimusten lainakorot voivat olla selvästi yli 10 prosenttia. Osamaksusopimusten sisältöön kannattaa tutustua huolella, sillä joissain sopimuksissa tarjotaan korotonta maksuaikaa esimerkiksi kolmen tai kuuden kuukauden ajan. Korottoman maksuajan jälkeen lainakustannukset kuitenkin nousevat selvästi, joten viimeistään tästä kohtaa myös osamaksusopimusten jäljellä oleva saldo kannattaa kilpailuttaa uudestaan.

Tee maksuton hakemus ja kilpailuta itsellesi uusi edullisempi yhdistelylaina. Lainahakemuksen jättäminen käy muutamassa minuutissa eikä sido mitenkään.

Aiheet: Uncategorized