Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Tilapäinen korkolaki sai jatkoa – Kattokorko tarjoaa lainat pysyvästi alle 10 prosentin korolla

Tilapäinen korkolaki sai jatkoa – Kattokorko tarjoaa lainat pysyvästi alle 10 prosentin korolla

Tilapäinen korkolaki sai jatkoa – Kattokorko tarjoaa lainat pysyvästi alle 10 prosentin korolla

Uusi tilapäinen korkokatto 2021 astui voimaan vuoden alussa. Laki rajoittaa uusista kulutusluotoista perittävän koron korkeintaan 10 prosenttiin syyskuun loppun asti. Rajoitus on kuitenkin väliaikainen ja lokakuun alusta alkaen lainasta saa periä korkeampaa korkoa, jos tästä on lainasopimuksessa sovittu. Rajoitus ei myöskään vaikuta aikaisemmin nostettujen lainojen korkoihin, vaan koskee ainoastaan uusia lainoja.

Kattokoron kautta pysyvästi edullisia lainoja

Kattokoron kautta saat pysyvästi edullisia lainoja, joiden korko ei muutu laina-aikana. Tämä on kuluttajan kannalta merkittävä ero, sillä tilapäinen korkokatto 2021 rajoittaa lainojen korkoja vain 9 kuukauden ajan. Kun keskimääräinen laina-aika on useita vuosia, jää tilapäisen korkorajoituksen hyödyt vähäisiksi verrattuna koko laina-aikana maksettuun korkoon. Lainatarjouksia kannattaakin vertailla nyt erityisen huolellisesti ja varmistaa, että tarjouksessa esitetty korko ei nouse kesken laina-ajan. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ensi syksynä, kun tilapäinen korkosääntely päättyy.

Kulutusluottosi korko on saattanut nousta vuoden alussa

Tämän vuoden alussa tuhansien suomalaisten kulutusluottojen korko nousi yli 10 prosentin, kun viime vuoden heinäkuussa alkanut ensimmäinen korkokatto päättyi. Tammikuun alusta alkaen näistä lainoista saa periä lainasopimuksessa ilmoitettua korkoa, joka voi korkeimmillaan nousta jopa 20 prosenttiin. Nyt onkin tärkeää kilpailuttaa nykyiset lainat uudestaan ja välttyä maksamasta tarpeettoman suurta korkoa.

Tee maksuton hakemus ja kilpailuta laina.

Luottokorttiostokset voivat tulla yllättävän kalliiksi

Viimeaikaiset rajoitukset ovat vaikuttaneet vain kulutusluottojen hintoihin. Luottokorttien ja kauppojen tarjoamien osamaksujen korot ovat välttyneet tiukennuksilta ja tämä on saanut jotkut pankit jopa nostamaan luottokorttien korkoja. Muuttuneen markkinatilanteen johdosta myös luottokorttivelkojen kilpailutus on järkevää, sillä kalleimmillaan niidenkin korko nousee 20 prosenttiin. Samalla voi myös päästää eroon useista eräpäivistä ja yhdistellä kaikki velat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tee maksuton hakemus ja yhdistä lainat.

Maksuton lisäturva kaikille laina-asiakkaille

Edullisten kulutusluottojen lisäksi tarjoamme kaikille laina-asiakkaille täysin kuluttoman lisäturvan vakavan sairauden varalle. Vakuutus voimassa vuoden lainan nostohetkestä ja korvaa 5 000 euron kertakorvauksen, mikäli sairastut vakavasti. Tarkemmat vakuutusehdot ja myöntämisen edellytykset löydät osoitteesta Kattokorko.fi . Uskallamme sanoa, että palvelumme yhdistää Suomessa ainutlaatuisella tavalla edulliset lainatarjoukset ja hyödyllisen lisäturvan eikä palvelumme käytöstä aiheudu asiakkaalle mitään kuluja.

Aiheet: KorkokattoLainan korkoLainojen yhdistäminen