Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Lainojen korkokatto päättyi – näin vältät korkojen nousun

Lainojen korkokatto päättyi – näin vältät korkojen nousun

Lainojen korkokatto päättyi – näin vältät korkojen nousun

Lainojen korkokatto päättyi syyskuun lopussa ja kulutusluottojen korko voi jopa kaksinkertaistua lokakuun alusta lähtien. Nyt kannattaa tarkistaa omien lainojen sopimusehdot ja tarvittaessa kilpailuttaa lainat uudelleen Kattokoron avulla. Kattokorko.fi tarjoaa lainoja, joiden korko on aina alle 10 prosenttia.

Väliaikainen lainojen korkokatto on rajoittanut tänä vuonna otettujen kulutusluottojen koron 10 prosenttiin. Tämä lainojen hintasäätely päättyi syyskuun lopussa, joten osalla kulutusluoton ottaneista lainojen korko ja kuukausierä voi nousta lokakuun alussa.  

Jos lainasopimukseen on kirjattu yli 10 %:n nimelliskorko, korkeampaa korkoa periä peritään heti lokakuun 2021 alusta alkaen. Korkeimmillaan uusi korko saattaa olla jopa 20 %.

Lainasopimuksesta kannattaakin nyt tarkistaa lainan korko ja kilpailuttaa laina uudelleen. Ennen tämän vuoden alkua otetuissa lainoissa ja vanhoissa joustoluotoissa voi olla myös
10 %:a korkeampi korko, ja nämä lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kilpailuttamalla lainasi uudestaan Kattokoron kautta, voit löytää uuden lainan alle 10 prosentin korolla!

Kilpailuta myös osamaksusopimukset, luottokorttivelat ja joustoluotot

Myös luottokorttivelat ja osamaksut kannattaa kilpailuttaa yhdistelylainan avulla ja varmistaa, että lainojen korko vastaa nykyistä korkotasoa. Luottokorttilainojen ja osamaksujen kilpailutus on viisasta, sillä kalleimmillaan näiden korko nousee 20 prosenttiin. Myös vanhoissa joustoluotoissa voi olla korkea korko.

Yhdistelemällä kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksut yhdeksi lainaksi säästät selvää rahaa tilinhoito- ja laskutuspalkkioissa, joita lainanmyöntäjät perivät koron lisäksi. Samalla voit päästä eroon useista eräpäivistä ja laskujen maksu helpottuu. Tee maksuton hakemus ja yhdistä lainasi jo tänään!

Kilpailuta lainasi ja säästä

Lainojen kilpailutus ja lainatarjousten vertailu tuo keskimäärin
3 prosenttiyksikön säästön lainakorkoon, ilmenee Kattokorko.fi:n keräämistä lainatarjoustiedoista.

Halvimman ja kalleimman lainatarjouksen välinen ero oli jopa yli 15 prosenttiyksikköä, kun vertailussa huomioitiin lainakulut sisältävä todellinen vuosikorko.

Esimerkiksi 7 vuoden laina-ajalla 10 000 euron lainan kk-erä voi nousta 81 eurolla:

  • 5 % korolla kk-erä: 141 euroa (kokonaiskulut 1 800 euroa)
  • 20 % korolla kk-erä: 222 euroa (kokonaiskulut 8 600 euroa).

Näin eroa edullisempaan korkoon tulee peräti 6 800 euroa. Isommilla lainasummilla ja pidemmällä maksuajalla lainavertailun tuoma hyöty voi olla jopa yli 10 000 euroa.

Lainojen kilpailutus siis kannattaa. Tee maksuton hakemus osoitteessa kattokorko.fi .

Aiheet: Lainan korko