Kattokorko.fi

Kattokorko-blogi

Miten veneen rahoitus kannattaa järjestää?

Miten veneen rahoitus kannattaa järjestää?

Miten veneen rahoitus kannattaa järjestää?

Harkitsetko veneen ostamista, mutta veneen rahoitus mietityttää? Katso tästä vinkit, joiden avulla säästät aikaa ja rahaa.

Veneen rahoitusta on nykyään tarjolla aiempaa enemmän. Uuden tai käytetyn veneen voi rahoittaa osamaksulla, vakuudellisella venelainalla tai vakuudettomalla kulutusluotolla.

Parhaimman venelainan löytää vertailemalla mahdollisimman laajasti eri luotonmyöntäjien lainatarjouksia ja valitsemalla niistä itselleen sopivimman. Helpoiten rahoituksen vertailu käy hakemalla lainatarjouksia netistä.

Veneen rahoitus osamaksulla

Veneliikkeen tarjoaman osamaksun myöntää liikkeen kanssa yhteistyötä tekevä rahoitusyhtiö. Osamaksukaupassa tehdään sopimus rahoitusyhtiön kanssa, ja vene toimii kaupan panttina, kunnes kaikki osamaksut on maksettu.

Osamaksu on kulutusluotto, josta muiden lainojen tapaan maksetaan korkoja ja muita lainakuluja. Osamaksun kaikki kulut kannattaa selvittää ennen osamaksusopimuksen hyväksymistä ja verrata osamaksun kuluja muiden lainojen kuluihin halvimman lainan löytämiseksi. 

Verratessa osamaksun todellista vuosikorkoa muiden lainojen vuosikorkoihin voi ilmetä, että osamaksu ei välttämättä ole edullisin tapa rahoittaa vene. Osamaksun korko kun on yleensä kiinteä eikä määräydy hakijan taloudellisen tilanteen mukaan, kuten vakuudellisissa ja vakuudettomissa kulutusluotoissa on käytäntönä.

Veneen rahoitus vakuudellisella venelainalla

Vakuudellisen venelainan saamiseksi pankit edellyttävät vakuuden. Se voi olla esimerkiksi asunto, kesämökki, metsä tai muu omaisuus.

Se, kuinka paljon ja mihin hintaan vakuudellista venelainaa voi saada, vaihtelee pankeittain. Vakuuksien tarkistamisen vuoksi lainan saaminen kestää yleensä kauemmin kuin vakuudettomassa kulutusluotossa.

Venerahoitus vakuudettomalla kulutusluotolla

Vakuudeton kulutusluotto on hyvä vaihtoehto veneen rahoittamiseen, sillä venettä ei tarvitse rekisteröidä lainan vakuudeksi ja lainan nostaminen on vaivatonta. Lisäksi vakuudeton venelaina on hyvä vaihtoehto veneen ostamiseksi yksityiseltä, sillä yksityiseltä tehtäviä ostoja ei voi rahoittaa osamaksulla.

Vakuudetonta venelainaa voi hakea netistä sekä uuden että käytetyn veneen rahoitukseen. Tällöin lainan saamiseksi ei vaadita omaisuutta tai takaajia.

Rahoitusyhtiöt arvioivat lainahakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion perusteella lainan myönnöstä, lainamäärästä sekä lainan koroista ja muista lainaehdoista. Jokainen pankki tekee oman hakijakohtaisen arvion ja tämän johdosta eri lainanmyöntäjän tarjoukset voivat poiketa merkittävästi toisistaan.

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen venelaina maksetaan
1–2 arkipäivän aikana. Jos kilpailutat vakuudettoman kulutusluoton etukäteen, voit tehdä venekaupat heti sopivan veneen sattuessa kohdalle.

Edullinen veneen rahoitus netistä

Edullisimman venelainan löytämiseksi kannattaa venelaina kilpailuttaa usean rahoitusyhtiön kesken ja verrata lainojen kustannuksia todellisen vuosikoron mukaan.

Helpoiten lainojen kilpailutus tapahtuu Kattokorko-palvelun avulla. Lainapalvelumme avulla tavoitat yli 10 luotettavaa ja edullista luotonmyöntäjää, jotka tarjoavat venelainaa alle
10 prosentin korolla. Venelainan kilpailutuksella saat helposti katsauksen siitä, minkälaisilla koroilla ja ehdoilla sinulle lainaa tarjotaan.

Kattokoron avulla kilpailutat venelainan aina 60 000 euroon asti maksutta ja ilman sitoumuksia. Siirry hakemaan venelainaa ja vertaile tarjouksia!

Laskurin avulla voit hahmotella sinulle sopivaa takaisinmaksuaikaa ja kuukausierää.

Aiheet: KulutusluottoVenelaina